Jiepiejajee!


Lucie werd drie en deze verjaardag vierden wij in het aangename gezelschap van zeemeerminnen, octopussen en andere onderwaterbeesten. Daarnaast inviteerden we ook nog enkele andere familieleden en vrienden.


De kringloopwinkel deed weer gouden zaakjes aan mij. Ik spendeerde er dertien euro en kreeg in de plaats een ruim assortiment aan porseleinen vissen, onderwaterschaaltjes, een kandelaar, schelpen en plastic zeebeesten. Ik spotte ook nog een gigantische soepkom in vissenvorm voor slechts twee euro, maar om relationele redenen heb ik die niet gekocht. Voor de liefde en huishoudelijke vrede moet een mens al eens iets opofferen zo nu en dan.

        


        

De plastic zeebeesten spoot ik in het goud, en ik maakte bijpassende schelpjesconfetti.


Als aperitief gaven we rum&cola. We gebruikten daarvoor de allerschoonste rum ter wereld (The Kraken Rum) en de allerbeste cola ter wereld (Fentimans Curiosity Cola). Dat laatste zijn niet mijn woorden, maar wel die van de New York Times. En warempel, dat is écht heel lekkere cola, heel kruidig, iets helemaal anders als gewone cola.

        

Aan de minder straffe zeebonken serveerden we schuimwijn of limonade. Voor het eerst (en tevens ook laatst) in mijn leven gebruikte ik het woord ‘bubbels’ om schuimwijn aan te duiden. Omdat ik geen ‘kids’ of ‘me-time’ in dezelfde zin gebruikte vond ik dat mij hiervoor eenmalig gratie mocht verleend worden.

De chocoladetaart die ik maakte is er eentje van Elisanna.

        
De cheesecake met speculoos is van Njam.


De octopustaart is een klassieke confituurtaart met bosbessenconfituur. Omdat er twee zeemeerminnen naar het feestje kwamen die geen melk en eitjes kunnen verdragen streek ik ik de plaats daarvan een beetje water en olijfolie over het bladerdeeg. Dat werkt evengoed en zo heb je een simpele melk- en eivrije taart.


De oestertjes zijn twee madeleinekes gevuld met een cream cheese frosting. 
Die maak je met 100 gram roomkaas (ik gebruikte Philadelphia), 75 gr boter, 180 gram bloemsuiker en 1 zakje vanillesuiker. Meng eerst de boter (kamertemperatuur) met de roomkaas (koelkastkoud) tot je een gladde massa hebt. Voeg dan de suiker toe en meng opnieuw tot een gladde frosting.

Als pareltjes gebruikte ik zilveren taartdecoratiebolletjes, maar je kan ook maltesers of m&ms gebruiken.


Ik maakte ook krabmeloenen met wiebeloogjes.


Er waren ook nog snoepjes, overheerlijke sweet&salty popcorn, suikerspin, meloenen, marshallows en zeevruchtenpralines.

        


        
‘s Avonds aten we fishburgers met verse tartaar (dank u Jeroen) en frietjes. De kindjes kregen fishsticks en de vegetariërs vegan Sofish burgers.


Het feestje was geslaagd en er waren godzijdank geen incidenten met aanwezige haai Flor. Meerminnetje Lucie was zeer blij (hyper is mogelijks meer het juiste woord) en kondigde alvast aan dat ze vanaf nu elke dag jarig is. Jiepiejajee!
       You Might Also Like

9 comments

 1. Heel mooi! Echt supertoffe eet-ideetjes. Wij hielden hier de voorbije twaalf jaar ook steevast themafeestjes, en elke keer liet ik mij helemaal gaan. En toen werd ze dertien. En dat is groot. En grote meisjes willen niet perse een themafeestje. En dat vond ik dan weer heel erg jammer! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een zalig feest! Weer een heel leuke inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een zalig feest zeg! Blij dat wij hiervan mogen meegenieten. Het moet een ongelofelijk werk geweest zijn, maar het resultaat is heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. men zou voor minder elke dag jarig willen zijn! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. GEWELDIG!!!! Ik wil ook zo een feestje, voor mezelf :-) Hoe zalig is dat! Prachtig en echt helemaal af!! Hip hip hoeraaaa!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo zou ik ook elke dag jarig willen zijn! Bedankt voor de inspiratie, mijn oudste zoon wil nu exact hetzelfde feest! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Amai, je hebt er nogal je werk van gemaakt! Een verjaardag om nooit te vergeten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk gedaan allemaal! Knap zeg. Die fishburger is ook gewoon erg schattig.

  BeantwoordenVerwijderen