Farmacie Lucie

Nadat Lucie vorig jaar met de komst van de Sint de geneugten leerde kennen van het huismoederlijke bestaan, was ze dit jaar klaar voor een nieuwe stap in haar carrière.

Toen we een brief opstelden voor de Sint bleek al snel dat Lucie nog nooit van loopbaanbegeleiding had gehoord. Ze gaf zeer uiteenlopende interesses aan, gaande van kapster ('Coiffurie Lucie'), winkeljuffrouw ('Superette Lucette') tot cupcakebakster ('Patisserie Lucie'). Toen mijn vriendinnenhulppiet Marie de naam 'Farmacie Lucie' opperde werd besloten dat een dokterscarrière wel een goed idee zou zijn, zeker aangezien Lucie’s maandenlange ervaring als thuisverpleegster.

De Sint zorgde aldus voor een goed uitgerust ziekenhuis.


Met pillen, zalf en drupjes voor allerlei kwalen, gaande van groene snotjes tot stinkende protjes.


Op de dienst tandheelkunde kan je al eens een tandje laten trekken. Dokter Lucie zorgt hierbij zelf voor geluidseffecten, een uiterst vernieuwende methode in de wereld van de orthodontie.


Ook voor een oogtest kan je bij Farmacie Lucie terecht. Geen paniek, als je de afbeelding niet goed kan zien helpt de dokter je graag door tips of onomatopeeën te geven (‘het is geel en heeft een snaveltje en zegt pieppieppiep’). Dat spaart je toch al snel weer een bril uit.


Na een operatie worden de patiënten naar de recovery gebracht. Hier kunnen ze rustig uit de verdoving ontwaken terwijl ze genieten van een baxtertje.


Dokter Lucie schrijft u met plezier een voorschriftje uit. Ze is wel nogal kwistig dus het zal niet lang duren of de arbeidsinspectie staat voor haar deur.


Op de radiografie kunnen röntgenfoto’s bekeken worden van verliefde harten en van buiken vol snoepjes.


Uiteraard voorzag de Sint ook een aangepast uniform.De dag nadat de Sint het ziekenhuis geïnstalleerd had werden wij hier collectief ziek. Toeval of niet, laat ons toch zeggen dat we volgend jaar misschien beter voor 'Loterie Lucie' zouden gaan.
Omdat ik veel vragen kreeg waar ik (euh pardon, de Sint) al de spulletjes haalde, hieronder een klein overzicht.

Het apotheekje was het winkeltje uit mij eigen kindertijd dat al een beetje uit elkaar hing, dus voegde ik enkele planken toe ter versteviging en verfde deze zodat het verschil in hout niet meer zichtbaar is. Ik plaatste gouden knopjes op de schuifjes en hing er een kapstok aan voor het verpleegstersschortje.

Ik verzamelde een grote voorraad flesjes, tubes, spuiten, urinepotjes, verbanden en pleisters. Deze vond ik bij de apotheek, via een weggeefgroep en door rond te vragen bij familie en vrienden. 

Het ziekenhuisbed maakte ik van een Ikea Raskog roltafeltje. Ik haalde het bovenste verdiep ervan, spoot het karretje in muntgroen en bevestigde er met een schroef een houten plankendrager aan. Het matrasje maakte ik van een oud tuinstoelkussen. Het dekentje en kussen maakte ik uit een kussensloop die ik tijdens de solden bij Hema kocht. Het infuuszakje kocht ik in een winkeltje Londen, het was oorspronkelijk gevuld met een rode snoepsmurrie. Ik maakte er zelf stickertjes met het bloedtype op. 

Het schortje en hoedje maakte ik van een oud slaapkleed uit de kringwinkel en ik recupereerde een geborduurd detail voor de bovenkant van het schortje. Ik gebruikte rode flexfolie voor de kruisjes.

De mini lichtbak voor het röntgenapparaat vond ik bij Action. Ik photoshopte enkele bestaande röntgenfoto's en printte deze op transparante slides. 

Ik maakte voorschriften en posters. De posters printte ik op canvas (Action), en nadien hing ik er houten latjes aan. 
De medicijndoosjes maakte ik ook zelf, deze zijn gemaakt uit karton.

Veel dank aan mijn sponsors Eva, mama en Magali die op al dan niet rechtmatige wijze voor doktersspullen hebben gezorgd!

You Might Also Like

15 comments

 1. Wauw.. ik zag het al op Instagram passeren en was toen ook enorm onder de indruk.
  zotjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ZOT, echt zot, maar wel prachtig!!
  Jullie werden ziek van dagenlang veel te laat doorwerken daaraan ;-) ??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt heel erg mooi. Haha, protilium. Goed gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is ongelooflijk prachtig. Ik keek mijn ogen uit!! @sweetpeas_magali

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Amaai, echt prachtig! Het lijkt me fantastisch om daarmee te spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik moet zo lachen als ik dit lees. Zo herkenbaar allemaal! De sint legt de lat al hoog voor volgend jaar want dit is alweer superknap.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Maakten jullie - ik bedoel de Sint - dit allemaal zelf??? Fantastisch!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ma waw !!! Zo schoon! En al die details ! Echt zot!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Met een naam als Lucie klinkt elk beroep prachtig. Maar dit is toch wel echt wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo mooi!!! Ik lag trouwens echt strijk met Loterie Lucie, hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk!! Enige kans dat er een downloadje bestaat van de voorschrift-briefjes?

  BeantwoordenVerwijderen