Niks meer en niks minder

Lap, 't is van dat. Mijn dochter kan rologen en mama zeggen op een toon die aangeeft dat ik oftewel een ferme zaag oftewel uiterst gênant ben. Ze heeft een mening over jongens (stom), over wat ze wil aandoen (geen broeken) en over middagdutjes (overbodig). Ze drinkt geen appelsap meer maar wel jus de pomme, is uiterst bedreven in dramatiek en prefereert ondanks haar zeer uitgebreide kleuterjargon voornamelijk het woord 'nee'. Helemaal klaar voor school medunkt!

Ik probeer binnen twee weekjes ook klaar te zijn.

Klaar om trots een foto op de wereld los te laten, een foto van niks meer dan een meisje met een boekentas, niks meer dan een meisje dat in haar schoonste tenue de schoolpoort binnenstapt, niks meer dan een meisje dat tussen een juf en een hoop kindjes staat.

Klaar om haar met een klein hartje los te laten, niks minder dan een meisje met een boekentas klaar om te vullen met avonturen, niks minder dan een meisje dat een compleet nieuwe wereld binnenstapt, niks minder dan een meisje dat tussen nog klein en al groot staat.

Beste meneer Kleenex, als u eventueel van zin was om mij een sponsordeal aan te bieden: 't is de moment!


Boekentasje Trixie Baby  I  Krijtbord Kringloopwinkel  I  Rokje Zara  I  T-shirt Picnik

You Might Also Like

6 comments

 1. Ik herinner me nog Oona's eerste dag: traantjes bij mijn vertrek uit de school en mama heel de dag ongerust. S'avonds weer met een brede glimlach opgehaald! En ze gaat nog altijd graag, zo'n dikke twee jaar later 🙂

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooo, wat mooi geschreven en de foto erbij!! En oo, wat herkenbaar :-). Mijn dochter gaat ook naar school in september; maar het is nr. 2, de zoon gaat al, dus dat gaat precies allemaal wat minder emotioneel voor mij. Integendeel, ik kijk er echt naar uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had al bijna sponsoring van Mr. Kleenex nodig toen ik je post las... Hier is het binnen twee weekjes ook zo ver, ze proper in 't nieuw en kersvers afzetten aan de schoolpoort. Wij hebben al beslist om die dag ons loslaatverdriet te gaan wegeten en -drinken in de dichtstbijzijnde ontbijttent. :-) #tipvandedag :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier moet straks nog de eerste keer opvang als ik weer ga werken, poef dat lijkt me al zo pittig laat staan school ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo schattig! Zo te zien is ze er helemaal klaar voor. Veel succes, mama en papa!

  BeantwoordenVerwijderen