De Vlaamse Ardennen: hip en happening #2


Vorig jaar bewees ik al dat er in de Vlaamse Ardennen meer te beleven valt dan pittoreske heuvels beklimmen en mattentaarten eten. Al vallen deze activiteiten zeker en vast aan te raden, toch zijn er ook andere activiteiten die zeker het vermelden waard zijn, zoals daar bijvoorbeeld zijn: shoppen, taart eten en koffie slurpen. Vandaag dus deel twee van de Vlaamse Ardennen-tips!


n°11 / LATHEE KAFFEE
Hier kan je heerlijke thee proeven, maar ook huisgemaakte limonades, thee cocktails, gebakjes, yoghurt, ... Alles komt van lokale zaken, zoals onder andere De Sjampetter en Julie's House. Op zaterdag kan je bovendien aanschuiven aan het uitgebreide ontbijtbuffet met havermoutmuffins, scones, granola, eitjes in bladerdeeg, biobroden- en kazen en nog veel meer heerlijkheden!
Karmelietenstraat 2, 9500 Geraardsbergen — www.lathee.be


n°12 / VINYL & VOYAGES
Een schoon cafeetje en een platenzaak in één. Mocht het dichter bij huis zijn, ik kreeg mijn lief er niet meer weg. Godzijdank dus dat het in Ronse ligt ;-) Echt zo'n zaakje waar de passie en het enthousiasme van ver te ruiken valt. Dat, en de geur van elpees!
Wijnstraat 17, 9600 Ronse — www.vinyl-voyages.comn°13 / EETCAFÉ PAULETTE
Het uiterst charmante eetcafé van An-Sofie Kesteleyn, vernoemd naar haar grootmoeder Paulette. Ik weet niet wat ik het beste vind aan deze zaak: het eten, de oude bordjes, het interieur of de schone vormgeving. Een combinatie van dat alles, vermoed ik!
Enameplein 12, 9700 Oudenaarde — eetcafepaulette.ben°14 / PIGMENT INTERIEUR
In de eerste plaats is Pigment een schildersbedrijf, maar ik ken hun vooral van de prachtige designwinkel in hartje Zottegem die ze sinds vorig jaar hebben. Ze hebben heel ruim aanbod aan prachtige merkjes. De spullen staan niet in één grote toonzaal maar verdeeld over de verschillende verdiepingen van het pand. Ik vind dat altijd extra gezellig, dat maakt het een beetje huiselijk.
Stationstraat 10, 9620 Zottegem — www.pigment-interieur.ben°15 / DE ZONDIGE ZEVEN
Het charmante cafeetje De Zondige Zeven is dé plaats waar je binnenkort terecht kan voor leuke workshops en een creacafé. Samen met vijf meisjes uit de buurt startte ik Femma Zottegem op, en Roel en Nancy van De Zondige Zeven zijn zo sympathiek om hun zaaltje hiervoor ter beschikking te stellen. Dus Kristelijke Arbeids Vrouwen van Zottegem, verenigt u aan de kerk van Sint-Goriks! En ook alle niet-kristelijke luie wijvekes die gewoon plezierig mee creatief willen wezen, want Femma hoeft gelukkig niet meer zo oubollig te zijn als weleer ;-)
Kruiswaterplein 25, 9620 Zottegem — www.facebook.com/DeZondigeZevenn°16 / ZET OU
Soep en belegde boterhammen, meer moet dat niet zijn. Toch niet als het goeie soep en goeie boterhammen zijn! Er is keuze tussen twee soepjes en je kan naar believen pimpen met ballekes, kaas, spekjes en room. Verder zijn er, een beetje afhankelijk van het seizoen, ook nog slaatjes, cocktails, taart, ... Er is ook een klein speelhoekje voorzien, altijd fijn!
Kazernstraat 28, 9620 Zottegem — www.facebook.com/zet-oun°17 / BLACK CAT BONE
Koffie drinken kan je hier genoeg in Zottegem, maar tenzij je graag omringd zit door dametjes met blauwgespoelde coiffures is dit wel een van de aangenamere zaken. Hier drink je een fatsoenlijk bereide espresso, en op Twin Peaks Thurday eet je er een stukje Cherry Pie van De Sjampetter bij.
Zavel 8, 9620 Zottegem — www.facebook.com/blackcatbonezottegem/n°18 / DIGGIEBOERDERIJ
De Diggieboerderij is een kinder- en gezinsboerderij in Brakel. De boerderij is enkel te bezoeken op open dagen, maar regelmatig zijn er ook leuke activiteiten. Vooral het diggiefeest eind augustus is echt een aanrader! Daarnaast organiseren zij ook boerderijkampjes en -weekends. Ik kijk er alvast naar uit om mijn klein boerinneke daar naartoe te laten gaan als ze wat ouder is!
Diggieweg 14, 9660 Brakel — www.diggie.ben°19 / LAVVI EBBEL
Voor mooie stofjes reed ik altijd naar Stoffen van Leuven in Wetteren, tot ik Lavvi Ebbel leerde kennen. De winkel zit een beetje verstopt in Velzeke, je moet hem dus echt wel weten zijn. Een fijn aanbod aan stof en fournituurtjes, en voor wie wil zijn er ook naaiworkshops.
Steenbekestraat 7, 9620 Zottegem — www.lavviebbel.ben°20 / PARK VAN BREIVELDE + SPEELBOS
Wij hebben in Zottegem een schoon park. In dat park staat een schoon kasteeltje en zitten schone zwanen. Ideaal voor een wandelingetje of een zomerse picknick. Een beetje verstopt in dat schone park is er ook een speelbos(je), voor al wie liever niet op de paadjes loopt maar wilt ravotten en kampen bouwen. De ingang ligt aan de Bevegemse Vijvers achter de fuifzaal.
Stadspark Domein Breivelde, Bevegemsevijvers 1, 9620 Zottegem — www.jonginzottegem.be/spelen/speelbos* Deze post werd compleet vrijblijvend geschreven en in geen enkel geval gesponsord. Je kan er dus zeker van zijn dat het écht goeie tips zijn en dat ik niet werd omgekocht met schone cadeaus en lekker eten. Desalniettemin, wie mij graag schone cadeaus en lekker eten geeft: laat u vooral gaan!
You Might Also Like

3 comments

  1. Joepie, nog meer leuke adresjes in de schone Vlaamsche Ardennen... Ik kijk al uit naar de openingsdrink van Femma Zottegem!
    (Oja, nog een tipje: zowel de limonade van bij Lathee als van bij Zet Ou komt van nog zo'n toffe Zottegemse madam!
    www.limonade Mirabel.com)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een côté waar ik nu eens nooit kom. Misschien moet daar maar eens verandering in komen! Merci voor de leuke tips!

    BeantwoordenVerwijderen