Een zwanenfeestje

Afgelopen zomer kon ik enkele porseleinen zwanen voor geen geld kopen in de kringwinkel. Als je zo een kans krijgt in je leven, dan moet je die met beide handen grijpen, zo zei ik tegen mijn bedenkelijk kijkend lief. Hij antwoordde dat ik ze dan ook zelf met beide handen kon dragen. Zodoende waggelde ik die zomerdag naar huis met twee zakken zwaan en een rologende huisgenoot.

Wat ik ermee ging doen, met al die zwanen, zo vroeg hij. Lang moest hij niet op repliek wachten want even later zag ik dit verkleedkleedje hangen bij H&M en lag het thema voor Lucie's tweede verjaardagsfeestje vast. Vooruitziend en proactief zijn zoals enkel vrouwen dat kunnen, zeg ik dan!


Ik maakte er een gouden kroontje bij, ik deed dat met een toiletrolletje en glitters. Véél glitters. Zodanig veel dat we er nog steeds terugvinden tussen Lucie haar krullen en in ons tapijt. Dat was misschien iets minder vooruitziend.


De uitnodiging was snel klaar, toevallig lijkt het cijfer twee verbazend goed op een zwaan. Ik kleefde vooraan glitters op de letters en het kroontje, en achteraan maakte ik een flauwe mop. Dat mocht want het was feest.Ik maakte een hoop slingers en strooide roze en gouden confetti's rond. Ik beplakte ook witte pluimpjes voor de helft met glitters.
Ons Sjiek Servies mocht voor de gelegenheid eens uit de kast en mijn kudde zwanen deed dienst als serviettenhouders.Als aperitief maakte ik een drankje dat ik zelf nog maar enkele weken geleden voor het eerst proefde, maar waar ik meteen weg van was. Het is een mix van vers limoensap, citroenlimonade en Angostura bitters. Het kreeg dan ook de toepasselijke naam 'Lemon, Lime and Bitters'. Voor de alcoholliefhebbers deden we er een scheut vodka in. Echt superlekker, het wordt mijn favoriete zomerdrankje, ik voel het nu al. Met dank aan Griet voor het ideetje! ♡


Ik bakte zelf zwaantjes, je weet wel, die retro pateekes in de vorm van zwanen. Eigenlijk zijn dat gewoon slagroomsoezen, helemaal niet moeilijk om te maken. Ik volgde dit receptEr waren ook rijstpapjes, chocolademousse, appelroosjes, roze tompoezen, taart, profiteroles en fruitsla met framboosjes.


Lucie had – zoals een tweejarige dat hoort te hebben – een kleine crisis tijdens het taartmoment. Want waarom zou je nu juist kaarsjes willen uitblazen op het moment dat twintig mensen dat van jou verwachten? Juist ja. Vijf minuten later maakte het drama echter al plaats voor een uiterst expressieve versie van zakdoek leggen. Zo simpel kan het leven zijn als je twee bent!


Lucie stond de week na het feestje dagelijks op met de mededeling "ik ben jaardag!". De poppen moesten niets anders meer doen dan kaarsen uitblazen. Gelukkig hebben die minder divakuren dan Lucie zelf en kwamen er bij hun geen tranen aan te pas. Lucie ontfermde zich terwijl over het zingen van verjaardagsliederen en het openen van ingebeelde pakjes. Kijk popje, een ketting! Kijk popje, een sjakos! Kijk popje, een broccoli! Bij deze dus alvast een cadeautip voor volgend jaar.


You Might Also Like

13 comments

 1. zelfs zwaantjes op jouw kraag? zie ik dat goed? gij moet dees professioneel gaan doen hé, dat is niet te doen hoe AF dat alles is. Zwaanzinnig!
  Gelukkige verjaardag aan je kleine diva :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha zwaanzinnig 😂 Blij dat iemand meedoet met de flauwe moppen! 😉

   Verwijderen
 2. Wat een perfectie allemaal! En <3 voor de dubbele beide-handen-zin :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zwanen... zalig thema... zo mooi allemaal :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo leuk! Die porseleinen zwaantjes doen bij bij oa dienst als speldenkussen en als houder voor de haaknaalden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig!
  Hoe heb jij de pluimpjes zo mooi gekregen? Ik probeer dit ook te doen met lijm en glitters, maar hier blijven de haartjes aan elkaar kleven en is het helemaal niet mooi..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En waar vond je zo'n stevigere, witte pluimpjes? Ik vind enkel zo van die fluffy pluimpjes..

   Verwijderen