Hoor wie klopt daar kind'ren

De Sint heeft het niet gemakkelijk tegenwoordig. Terwijl hij druk in de weer is met sollicitatiegesprekken voor een nieuwe Piet-equipe bakt hij suikervrije nicknackjes en controleert hij of het speelgoed niet werd aangekocht via een louche Chinese website. Tussendoor werkt hij aan een nieuwe pakjesstrategie, al dat straffen en belonen is namelijk niet meer van deze tijd, zo werd hem verteld.

Nee, een beetje huppelen over daken, dat zit er niet meer in voor de moderne Sint. Gelukkig heeft de goedheilige man tonnen ervaring en is hij een krak in time-management. Zodoende had hij toch nog wat tijd over om dit jaar ook in Lucie's schoentje een en ander te komen droppen. Fiew zeg.


Hij bracht een wasmachine en een strijkplank, zo modern is hij blijkbaar dus ook weer niet. Gelukkig heeft hij goede smaak en bracht hij een schoon exemplaar. Voor hetzelfde geld was hij fan van fushia en limoengroen en had hij het wasmachientje niet eens meer laten oververven nadat hij het op de rommelmarkt scoorde. Maar nee hoor, een schoon oudroze kleurtje koos hij, met gouden accenten erbij. En in een bijpassend stofje liet hij een strijkplankhoesje en een wasmand maken.
Hij bracht ook een popje en bijhorende poppenkleertjes, er moest tenslotte iets zijn om in de wasmachine te steken. Drie zomerjurkjes, het valt er aan te zien dat hij uit Spanje komt.Het eerst jurkje is een omkeerbaar vossenkleedje. Dat was nogal prutswerk, zo vertelde de piet van dienst mij (ik had hem bijna de naaipiet genoemd, maar laat ons bij nader inzien toch maar gewoon piet zeggen). De andere twee jurkjes zijn zodoende niet omkeerbaar, maar ach, omkeerbaar is zo overroepen. Piet gebruikte geen patroontjes, de kleertjes zijn puur maatwerk.


De tweede piet van dienst (de doehetzelfpiet – laten we dat dus ook maar zo laten) pimpte het wasmachientje. Hij verfde het met oudroze verf van Levi's en gouden metallic verf van Avis. Twee authentieke Spaanse verfmerken dus.

Lucie was een tevreden kind. Ze riep "oepieeee!" en stak de koekjes in haar mond nog voor we er goed en wel foto's van konden maken. Veel tijd om te spelen was er echter niet, het kind moest een ganse dag wassen en strijken begot. En dat bovendien met een hongerige peuter in huis. Wedden dat Lucie volgend jaar dienstencheques in haar sinterklaasbrief zet?
You Might Also Like

11 comments

 1. Wat een heerlijk verhaal en wat een pràchtige cadeaus!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hahaha, zalig :-) wat een prachtige cadeau's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n fijne sintcadeautjes! En wat schrijf jij leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige sintcadeautjes, plus heerlijk verhaal. Ben wel een klein beetje (gezond) jaloers op je schrijfkunsten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. superfijn lezen en supermooi speelgoed

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, leuk geschreven! Lucie heeft veel geluk dat de Sint zo goed wist wat ze graag wou :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke cadeautjes! Ik vind het popje ook heel lief ogen : )

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Weer leuk geschreven Ruth, ik moest echt lachen met dat over die dienstencheques. Maar tof gedaan dat hele concept. Lucie heeft geluk met die vlijtige piet!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Waaauw! Wat zijn ze creatief geweest, Sint en piet! Super mooi! En heel leuk geschreven. Herkenbare eerste paragraaf. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha, zo grappig geschreven! Ik zit hier te gniffelen op mijn bureaustoel op het werk (tja.. middagdipje). Wat een mooie spulletjes bracht de Sint (alweer een paar maanden geleden)!

  BeantwoordenVerwijderen