een grote kamer voor ons kleine meisje

Nog voor Lucie geboren werd was haar kamertje zo goed als klaar. Dat het kind anderhalf jaar later nog steeds gezellig bij ons ging slapen wisten we toen nog niet. De kamer is alvast klaar voor haar komst. Nu wij nog!

Gelukkig speelt ze er graag en is onze noeste arbeid dus niet helemaal voor niets geweest. Haar kamertje is een samenraapsel van een schoon behang, enkele gepimpte kasten, cadeautjes die we kregen en heel veel rommelmarktvondsten.


Een kast die eerst een beetje een miskoop was, maar niks wat een laagje verf en enkele porseleinen knopjes niet konden fixen.


Een snoezig popje, een volkswagen busje en een speelgoedzak doen het altijd goed op een dressoir.


Huisjeskastjes, een pannenkoekenplant en een wiebelding waarvan ik niet weet hoe het noemt.
En het oh zo mooie behangpapier van Ferm Living.


Een bedje uit de jaren stillekes.


't Is niet omdat er hier niet geslapen wordt dat we niet kunnen pretenderen van wel hé.


Onder het laagje verf op deze ikeakast schuilt de ontdekking van mijn leven: gesso primer. Van zodra je dat in huis hebt moet je nooit meer schuren. Beloofd!


Voila. Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen.
Zo gaat dat met quotes.


Konijn lichtje aan hé mama? Konijn lichtje uit hé mama?
Dat, maar dan maal honderd.


Een rommelmarktbankje met een vers stofje rond, kussentjes van Ferm Living en van Nobodinoz.
Zeg mij dat ik niet de enige ben die niet wist dat je eigenlijk Nobody Knows moet zeggen en zich dus altijd nogal belachelijk maakte met dat Spaans accent. 


Educatief zijn we hier ook.


Dit moeten toch de schattigste kapstokjes ooit zijn?


Een pieper.


Een bureautje – met dank aan de kleuters uit Zele die plots wilden moderniseren.


Een perenlampje en papieren ballen (maar dat zag je zelf ook wel).


Blikken dozen,  daar kun je er nooit genoeg van hebben, zei iemand mij ooit.
Ik doe mijn best.


Een verkleedkoffer en zitbankje in één, als dat niet praktisch is.


Een boekenrekje met boekjes die soms een beetje muf ruiken maar wel schattig zijn.


Vijf euro zeiden ze. Vier zei ik.
Verkocht!
Ge kunt maar proberen zeg ik altijd!

You Might Also Like

13 comments

 1. Mooi kamertje jong! Mss moeten jullie jullie bed maar verhuizen? :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, dat bankje joh, prachtig. En zo licht. En zo wonderschoon. Ik zag in Mallorca een winkeltje van Nobodinoz. Maar ik mocht niks kopen want we moesten met 1 valies minder naar huis dan in de heenreis. Hoe slopend is dat

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ging eraan met dat Spaans accent, ik deed het namelijk ook verkeerd 😂.
  De kamer vind ik prachtig! 😍

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar zo schoon! Ik wou dat ik zo'n kamer had, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooooooooh!! Geweldig!!! Echt heeeeelemaal mijn stijl, elk detail: LOVE IT!!!!! Wat een geweldige vondsten heb je daar ook verzameld zeg, de max!! Dat van die nobodinoz, dat wist ik zelfs niet, haha :-) de blikken dozen: oooooooh!! Ik verzamel ze ook, maar zulke mooie heb ik nog niet vaak kunnen vinden!! Wat is je geheim??? ;-) oh ik zou wel op alles wat willen zeggen, maar dat is misschien ook weer niet de bedoeling :-) ik vind het alleszins echt geweldig!! En who ca

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry, er ging wat mis, en toen was ik bang dat de reactie weg zou zijn, dus heb ik maar zo op publiceren geduwd, haha :-) ik wilde dus gewoon nog zeggen: who cares dat ze er nog niet slaapt... Onze kids hebben ook allebei keilang bij ons geslapen, en iedereen dacht dat het dan keimoeilijk ging zijn om ze in hun eigen kamertje te laten slapen, maar dat was echt niet zo. Ik had ook m'n werk gestoken in het kamertje en dat maakte het echt een leuk plekje voor haar, zodat ze er uiteindelijk graag wilde slapen! (Ze was toen zelfs bijna 2, de jongste heeft nooit een eigen kamertje gekregen omdat de mogelijkheid er was dat we naar het buitenland zouden gaan, en ik geen zin had om keiveel tijd en werk in een kamertje te steken waar ze misschien een paar maanden zou slapen... Ze slaapt nu sinds onze verhuis samen met grote zus oo een kamer)

   Verwijderen
 6. je hebt niet alleen een geweldig lief kamertje, ik ben zo dol op jouw schrijfstijl!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik lees hier de eerste blogpost en ik word duizelig van de perfectie, zo mooi, netjes uitgewerkt, heel schoon allemaal, gelijk hebt ge dat ge uw dochter bij u houdt, ze zijn zo snel groot, mijn 2jarige ligt sinds een aantal weken zelfs terug in ons groot bed ookal heeft ze eigen kamer met broer...en we vinden dat eig wel oke omdat we weten hoe snel dat allemaal weer voorbij is

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wat een heel mooi kamertje! wij hebben straks geen 2e kamertje voor de toekomstige kleine. Die komt lekker bij ons slapen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Supermooi meisjeskamertje! En nu eens een andere ruimte van je huis showen?:-)

  BeantwoordenVerwijderen