EEN DAGJE RAAAWWW!

Naar een pretpark gaan was vroeger altijd een beetje magisch. De zenuwen gierden door onze kleine lijfjes en we stonden al op nog voor het goed en wel ochtend was, we wilden toch niets missen zeker. De sandwiches werden gesmeerd – kaas en salami – en de drankjes werden gekoeld. Er waren gehaktballekes en er waren caprisonnekes, iets wat enkel voorbehouden was voor schoolreizen en de allerallerfijnste daguitstapjes. Een zakje fruitsap met een rietje in, maar wij wisten genoeg: dit werd zo'n dag waar we 's nachts nog gingen van dromen.

In de auto zongen we van méééééélie, met z'n allen daarheen, het maakte niet eens uit dat we eigenlijk naar een ander pretpark reden. Want-meli-dat-is-plezier-voor-iedereen! Nadat we het zo vaak zongen dat we het zelf kotsbeu waren en we gezwaaid hadden naar alle rode (en ook alle andere) auto's waren we door het dolle heen toen we eindelijk de pijltjes zagen. Pijltjes die ons vertelden dat onze bestemming nabij was. Hoera!

Eenmaal op de parking werd onze auto getrakteerd op een sticker, pal op de achterruit gekleefd. Jongens, meisjes, vanaf nu was het voor echt! Met onze rugzakjes waar een kawee en een drinkbus in zaten trokken we naar de toegangspoort. De spanning bereikte een hoogtepunt doordat we tijdens het lange wachten in de verte al een pluchen leeuw zagen staan wuiven. Doe daar nog de geur van verse popcorn erbij en je begrijpt: we waren niet meer te houden!

Hoewel ik mij intussen al iets beter kan bedwingen wanneer we naar een pretpark gaan blijft het toch iets magisch hebben. Ik vind het dan ook heel leuk om een dagje pretpark cadeau te doen. Met een bon die recht geeft op toegang tot het park, maar ook recht op picnic, drankjes, goodiebags en natte kleren als je uit de boomstammetjes komt. All inclusive jom!


illustratie © Kaliaha Volha — Shutterstock.com 
Voor de goodiebags maakte ik rugzakjes in leeuwtjesstof van Cloud 9. Ik volgde daarvoor deze handleiding.


In elk zakje stak ik een drinkbus, een snackje, een knuffelleeuwtje, een caprisonneke en een grondplan van het pretpark. Ik stuurde hiervoor een vriendelijk mailtje naar mijnheer Koning Leeuw en enkele dagen later kreeg ik de plannetjes in mijn bus.

In de supermarkt waren ze gelukkig volledig mee met mijn concept en hadden ze nog snel een leeuwtje op de verpakkingen van hun chocostokjes en rozijntjes gezet. Een meevaller!


Hoewel er niets boven platgedrukte sandwichen gaat kan je ook kiezen voor een iets gesofistikeerdere picknick: in dit geval een leeuwtjesboterham, maar dat valt ook gemakkelijk toe te passen voor andere pretparken. Ga dan wel best naar Disney- of Plopsaland, kangoeroes en Bobbejaans lijken mij eerder iets voor de meer gevorderde boterhamkunstenaars.You Might Also Like

4 comments

  1. Wauw wat een treffend omschreven ;) en wat een goed idee! Zo leuk ook die boterham!! Ik krijg er zin in ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er geweldig uit! En wat een gave stof!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. fantastisch hoe je zo tot in de details alles kan beschrijven en schetsen. Een kawee, dat was ik helemaal vergeten! En wat een mooi vormgegeven bon.

    BeantwoordenVerwijderen