Dag Hasse!Pasgeboren baby's kunnen mij meestal wel bekoren. Wat zachte donshaartjes, een vleugje babygeur gemengd met mustella en hup, mijn welwillende hormonen zijn vertrokken. Maar soms, soms zijn er van die babytjes die net nog iets meer hebben. Babytjes die meteen een heel bijzonder plekje in je hart innemen. Twee weken geleden werd er zo eentje geboren. Een klein lief meisje met de naam Hasse, waar Tim dan nog wel peter van is ook!


We wilden uiteraard een cadeautje geven om Hasse te verwelkomen. Toen we het boek 'Geluk voor kinderen' van Leo Bormans zagen wisten we meteen dat we hier iets mee wilden doen: het sloot op alle vlakken perfect aan bij wat we zochten.


Het boek is een verhalenboek over de zoektocht naar geluk. Daarbij staan tien vogels centraal die elk symbool staan voor een sleutel tot geluk, en de weg naar een warm nest. Op zich al een schone symboliek bij een geboorte, maar als je dan nog weet dat onze vrienden heel erg gefascineerd zijn door vogels en natuur, dan begrijp je ons enthousiasme. Komt daar nog bij dat hun beide kindjes ook wel echt 'geluksvogeltjes' te noemen zijn, na twee toch wel gecompliceerde geboorteverhalen. Symbolischer dan dat kon het dus niet worden!


We maakten cadeaulabeltjes met de tien vogels en hun betekenis op, en bij elk kaartje zochten we een gepast cadeautje. Enkele van de pakjes die er (onder andere) in zaten:(inclusief een flesje bier voor de papa, check de duif!)


Het laatste pakje was een vogelhuisje waarin een héél lang lint zat, met een héél lange zin op. Een bon voor een weekendje weg samen met onze twee gezinnetjes, want wat is er een kostbaarder cadeau dan gezellig samen tijd doorbrengen? Melig zeg je? Absoluut. Mijn hormonen hé? Ik steek het volledig op Hasse!

You Might Also Like

8 comments

 1. Wat een tof cadeau. Welkom Hasse!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldig leuk en origineel cadeau!! Daar kan de ontvanger alleen maar blij van worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zooo mooi!! dat boek is inderdaad echt prachtig!! we hebben het hier ook en ik ben zo blij dat m'n oudste dochtertje er stilaan echt in mee is en er soms zelf naar vraagt. Het is zo mooi!! Ik was er ook zo enthousiast over dat ik het ook al eens kado deed aan andere mama's! Succes gegarandeerd! En wat heb jij er een prachtig pakket van gemaakt zeg!! zo geheel orgineel en mooi en pakkend!! En dat van die hormonen snap ik helemaal hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig uitgewerkt dit kado! Kan niet anders dan goed ontvangen geweest zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo'n mooie spulletjes als geboortegeschenk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een super fijn cadeau! Mega origineel, ik zou als ontvangende mama beginnen huilen, denk ik :-D

  BeantwoordenVerwijderen