De Vlaamse Ardennen: hip en happening enal!


Ik woon in de Vlaamse Ardennen, je weet wel, daar waar je na vijf minuten fietsen pompaf bent en je aan meer minuten beter niet begint, tenzij het met jouw conditie beter gesteld is dan met de mijne.

Maar schoon, dat wel! Echt de ideale streek voor een goeie wandeling inclusief charmante picnic. Toch valt er hier ook voor de iets minder notoire wandelaar iets te beleven. Dat het hier een shopwalhalla is, dat ga ik u niet wijsmaken, maar er zijn hier tussen de heuvelachtige landschappen zeker enkele zaken die een bezoekje waard zijn. En eten en drinken, dat kan je hier ook!

Ik deel hier zodoende de komende maanden graag mijn beste Vlaamse Ardennen tips, al moet ik zeggen dat de tips voor Zottegem en omstreken beter vertegenwoordigd zullen zijn dan die voor bijvoorbeeld Oudenaarde en Ronse, aangezien ik het daar wat minder goed ken. Maar kom, niet klagen, het is hier Vlaanderen Vakantieland niet hé! Voor een weluitgebalanceerde reportage moet je bij Saartje Vandendriessche zijn.

Bij deze dus mijn eerste tien compleet onevenwichtig verdeelde tips. Binnenkort zullen er nog volgen, het waren er te veel om in één keer af te vuren. Veel plezier, en laat gerust iets weten als je ook nog verborgen pareltjes weet zitten!n°1 / VILLA SANSEVERIA
Als je met een grote compagnie naar de Vlaamse Ardennen trekt kan je logeren in Villa Sanseveria, een heerlijk mooi vintage ingericht vakantiehuis in Horebeke. Er is plaats voor tien, en kindjes zijn er zeer welkom: er is een speelhoekje, een grote tuin, een speelheuvel met tunnel en glijbaan, en – waar ik al jaren zelf van droom – een speelcaravan in den hof!
Meersestraat 34, 9667 Horebeke — www.villasanseveria.be
n°2 / DE SJAMPETTER
Bij de Sjampetter moet je zijn als je een feestje geeft: hij komt met zijn foodtruck en boomstamtafels naar je toe om op de meest idyllische plaats een nostalgische brunch of taartenbuffet voor je neer te zetten. Prachtig eten, prachtig servies, prachtige aankleding, écht, de Sjampetter is volgens mij gewoon ontsnapt uit een pinterestmap. Naast de ongelofelijk mooie uitwerking is het ook fijn om te weten dat de Sjampetter zoveel mogelijk werkt met streekproducten. Je kan er ook ontbijt, brunch en picknickpakketten bestellen, perfect voor vaderdag bijvoorbeeld.
Lindestraat 69, 9620 Velzeke — www.sjampetter.be
n°3 / RAAF EN VOS
Voor schone kinderschoentjes moet je in Herzele zijn! Een prachtige winkel en zeer fijne bediening. Hier vind je schoentjes van de allermooiste merkjes, maar ook boekentasjes en kniekousjes. Raaf en Vos is zo'n winkel waar je binnengaat en veel te veel naar je goesting ziet om goed te zijn. Laat dus best je man thuis.
Kerkstraat 18, 9550 Herzele — www.raafenvos.be
n°4 / DE FABELTJESFABRIEK
De naam van de winkel zegt eigenlijk al genoeg: dit is een fabelachtig mooie winkel. Je vindt er heel leuke kinderspulletjes en speelgoed, perfect als je een cadeautje nodig hebt of gewoon om zelf even rond te snuisteren. Je wordt er gegarandeerd een beetje vrolijk van!
Hoogstraat 12, 9660 Brakel — www.defabeltjesfabriek.be
n°5 / LEVI'S BURGERS
Burgers en spaghetti, iets anders kan je in Levi's eetcafé niet eten. Gelukkig zijn het potverdikke heel goeie burgers! Toffe inrichting, schoon terras, goed eten: meer moet dat niet zijn. Wie toch persé meer wil kan er ook eens naar een optredentje of naar het repair café gaan.
Trapstraat 35, 9620 Zottegem — www.levisburgers.be/
n°6 / MARCHAN10
Bij Marchan10 vind je een plezierige mix van kinderkledij, juwelen en gin-tonics, al wat hip is dus in feite. Terwijl ikzelf vooral fan ben van de juweeltjes van Les folies de Sofie, leeft mijn lief zich dan weer liever uit in de gin&tonic-collectie. Hij de gin en ik de oorbellen, zonder gezaag, als dat niet plezant is! 
Lessensestraat 14, 9500 Geraardsbergen — www.facebook.com/marchan10/
n°7 / PODS – B&B DE GROENE WEG
Bij B&B De Groene Weg in Brakel kan je overnachten in Pods, omringd door het groen van een boomgaard. De B&B ligt bovendien vlakbij de Verrebeekmolen en de bossen van Everbeek, Livieren en Opbrakel. Rustieker dan dat wordt het niet!
Groeneweg, 9660 Brakel — www.degroeneweg.be
n°8 / SŌSHUN
Sōshun noemt zichzelf een concept store, en ik zou het zelf niet beter kunnen zeggen. Je kan er heel veel soorten verse thee kopen, maar ook een enorm mooie selectie aan interieurspullen, kleren, juwelen, boekjes, wenskaarten, ... Je kan ter plekke proeven van de thee en andere drankjes, binnen of op het gezellige terras. Ook leuk zijn de food jars op dinsdag, gevuld met vegetarische gerechten (chilli sin carne, tarwe met bietjes en linzen in rode wijn, couscousslaatjes, ...). Je moet er dan wel snel bij zijn want het aantal bokaaltjes is beperkt. Echt een prachtige zaak, zeker de moeite om eens binnen te springen.
Groenlaan 11, 9550 Herzele — www.soshun.be
n°9 / DE OUDE ZAGERIJ
Vintageliefhebbers, rep u hierheen! In deze antiekzaak is er een volledige zolder gewijd aan vintage spulletjes uit de jaren '50-'60. De prijzen liggen misschien ietsje hoger dan wat je in de kringloop of op een rommelmarkt betaalt, maar je krijgt er dan ook een leuke selectie voor in de plaats. En wie weet vind je er wel nét dat ene ontbrekende Arcopalserviesje waar je al jaren naar zocht...
Evendael 23, 9550 Herzele — www.facebook/com/oudezagerij
n°10 / ERNEL
In een prachtig herenhuis in hartje Geraardsbergen is designwinkel Ernel gevestigd. Muuto, Ferm Living, Hay, Orla Kiely, String System, A Little Lovely Company, Alessi, ... noem een merk en de kans is groot dat ze het hebben. Wie wel te vinden is voor een vleugje design zal hier in geen geval teleurgesteld worden!
Lessensestraat 28, 9500 Geraardsbergen — www.ernel.be
* Deze post werd compleet vrijblijvend geschreven en in geen enkel geval gesponsord. Je kan er dus zeker van zijn dat het écht goeie tips zijn en dat ik niet werd omgekocht met schone cadeaus en lekker eten. Desalniettemin, wie mij graag schone cadeaus en lekker eten geeft: laat u vooral gaan!


You Might Also Like

4 comments

  1. Hej dat is leuk zeg!! daar zitten echt precies wel zalige adresjes en tips tussen!! ik heb het gepind! zal niet voor meteen zijn, nu we in de USA zitten, maar ooit! :-) bedankt!! ik kijk al uit naar het vervolg :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind dit soort tips wel heel tof hoor !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Met het werk vaak in Ronse en daar heb je de ijsmolenhoeve, vlakbij het muziekbos. Grote kindjes kunnen er klimmen enzo, er zijn wat diertjes en je kan er wat eten. Tip voor de zone mss ;)

    BeantwoordenVerwijderen