Een meisje met een ijsjeVorige week werden we verwend met een stralend zonnig weekend, hoera! Doordat mijn eigenwijze sinussen zich kwamen moeien kon ik echter niet ten volle genieten en beperkte de ambiance zich hier tot uitrusten in de schaduw van onze bloeiende kerselaar. Ach, er zijn ergere plaatsen om ziek te zijn zeker?

Lucie was wel in haar nopjes, ze speelde een gans weekend in de tuin en was 's avonds enkel binnen te lokken met eten. Dat heeft ze vast en zeker van mij, van dat eten. 

Het was ook het ideale moment om haar versgemaakte zomertenue eens uit te proberen. Ik had nog een stofje met ijsjes liggen van de Sew-be-do collectie van vorig jaar dat perfect was voor een bain-de-soleilke. Eentje met vrolijke schouderbandjes, of ook wel: zonder ritsen en knoopsgaten. Joepie!

Ik nam het idee over van de Itty Bitty Tiny Baby Dress, maar aangezien dat enkel voor heel kleine maatjes is baseerde ik mij op een kleedje van Lucie dat nu mooi gepast is.Ik maakte er ook een ijsjessjakos bij, het kind moet haar accessoires toch bij haar kunnen hebben zeker. Je weet wel, twee blokken, enkele grassprieten en een half overknabbeld boke met choco, zoals het een echte dame betaamt.

Ik kocht een portemonneeknippertje (daar bestaat zeker en vast een beter woord voor) en volgde min of meer deze handleiding. Eigenlijk komt het erop neer van gewoon de vorm van het knippertje te volgen, alles wat eronder komt kan je vrij kiezen.

 

Omdat ik nog veel voeringstof over had maakte ik ook nog een bijpassend zonnehoedje. Een heel fijn patroontje, die Baby Sunbonnet. Ik ga er vast en zeker nog enkele maken voor deze zomer. De retro look krijg je er gratis en voor niks bij! En de vuile mond ook.


Dat de zon nu maar snel terugkomt. Lucie is er helemaal klaar voor, en mijn sinussen ook!

You Might Also Like

12 comments

 1. Zo mooi! En het sjakos maakt het geheel helemaal af.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt supertof!! Dat stofje ligt ook nog on mijn kast, ideaal voor zomerse dagen idem! Het tasje vind ik de max, maar het lukt me niet het te pinnen, ik probeer later nog eens opnieuw!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het stofje heeft hier ook eerst een hele tijd in de kast gelegen, maar blijft toch een mooike hé :-) Bij mij lukte het pinnen wel, anders kan je het via mijn pinterest herpinnen?

   Verwijderen
 3. Dit madammeke is echt om op te vreten!! Super schattig dat hoedje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is beyond schattig! Stralende meid in prachtig outfitje. compleet met accessoires en al.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helemaal af zo en dan nog eens superschattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is die snoezig! Knap gemaakt, dat mooie geheel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een ijsjessjakosj!! Hoe geweldig is dat. De hele outfit (en het meisje erin) is trouwens om op te eten. Mag ik al opnieuw beginnen aftellen naar de lente?

  BeantwoordenVerwijderen