Pin it & make it: een wolkjeskussen


Een wolk van een baby, ik vind dat een vreemde uitdrukking. Mocht mijn baby enigszins op een wolk lijken bij de geboorte zou ik toch in lichte paniek aan de pediater vragen of dat wel normaal is, die opgezwollen bulten en die bleke huidskleur. Geen idee dus wie ooit met die uitdrukking is afgekomen, maar blijkbaar was ze toch catchy genoeg om opgenomen te worden in ons algemeen spreekwoordenjargon. En als alleman die uitdrukking gebruikt, dan ik ook! Meer zelfs, dan maak ik er ineens een kraamcadeautje van. 

Ik zag dit ideetje al vaak passeren op pinterest, perfect dus om dat schaamteloos over te nemen onder het motto 'Pin it & make it'.

Een handleiding vind je hier, al is er eigenlijk niet veel meer aan dan stof naaien in de vorm van een wolk. Perfect dus voor wie een zeer ingewikkeld en uiterst naaivaardig kraamcadeau in gedachten heeft maar vlak voor het babybezoek beseft dat dat er precies toch niet meer van gaat komen. De oogjes maakte ik in flock, je kan ze ook borduren maar omdat dat er bij mij nooit schoon uitziet koos ik dus voor flock. Uitknippen, opstrijken en klaar!

En raad eens wat het thema van het geboortekaartje en de doopsuiker bleek te zijn? Juist ja! Wolkjes! Hoeveel sjans kunt ge hebben? Met wolkenmarshmallows enal!


Voor de romantische mannen in ons midden (de kans is klein) die ook al eens graag een wolkenkussen maken: mocht jouw vrouw op haar lijn letten (de kans is groot) klinkt 'met mijn hoofd in de wolken bij jou' net iets beter dan 'voor een wolk van een vrouw' op het kaartje. Romantisch gezien dan hé. Maar kom, we zijn al blij als we iets krijgen!






You Might Also Like

7 comments

 1. lang leve wolkenkussens zou ik zo zeggen, en nieuwe baby's en wolkenspreuken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hopelijk hebben de wolkjes marshmallows gesmaakt! :-) Beste kraamcadeautje ever voor ons wolkje ;-) x Griet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik durf ze niet opeten! ;-) Hopelijk alles goed met kleine Nelle!

   Verwijderen
 3. Ik weet niet hoe lang ik al zo'n kussen wil maken, en het komt er maar niet van. Dit is een geweldig exemplaar in die mooie wolkjesstof!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha, dat is Chance hebben! Hopelijk is het ook een wolk van een baby! Prachtig kraamcadeautje!

  BeantwoordenVerwijderen