Hop bunny hop!


Omdat mijn lief en ik allebei midden maart jarig waren hadden we nog een feestje te geven. We deden net zoals vorig jaar een paasbrunch. Pasen en verjaren tegelijk, twee konijnen in één klap, als dat niet praktisch is!

Ik maakte een slinger van konijnen met pluchen staartjes, haalde Lucie's konijnenlamp van op haar kamer en verstopte hier en daar nog wat konijnen tussen onze sanseveria's. Op tafel zette ik bij elk bord een konijnenzakje met snoepjes en paaseitjes in. Het thema is u intussen wellicht al duidelijk, nee?


Voor ons kleinste konijn maakte ik een rokje en een haarband uit dit Soft Cactus stofje.
Ik wilde er eigenlijk zoiets van maken maar aangezien ik de avond voor het feest nog steeds niets had gemaakt leek een rokje mij een uiterst plezierig plan. Klaar in een kwartier! Maar in mijn hoofd zag het er dus zo uit, en in uw hoofd ook, oké? 


De haarband was wellicht wel schoner geweest mocht Lucie intussen een respectabele pluk haar op haar hoofd hebben. Maar ook dan had ze hem waarschijnlijk al na een kwartier uitgezwierd.

 

Mijn zus had wel schoon op tijd haar huiswerk gemaakt, zij naaide een prachtig hemdje voor Flor en een al even prachtig kleedje voor Janne. Zo waren onze drie kapoentjes helemaal assortie en dachten we eens een schoon portret te kunnen maken. De kindjes zelf dachten daar duidelijk anders over, Lucie bekeek Flor de hele tijd alsof ze nog nooit een jongenskind had gezien en Flor vond de laagste trap toch niet echt uitdagend genoeg. Gelukkig wist toch één kind wat poseren betekent.Janne haar schoenen mochten ook eens poseren. Dat komt ervan als ze konijnenoren hebben!


Het weer op paasmaandag viel dik tegen, het stormde zo hard dat de paashaas liet weten dat hij niet akkoord ging met de arbeidsomstandigheden. Daarom mocht hij voor één keer in onze gang zijn werk doen. Maar volgend jaar vliegt hij terug buiten, weer of geen weer! De kindjes vonden het sowieso wel leuk, temeer omdat er ook paaseitjes in pantoffels verstopt zaten. De paashaas heeft duidelijk Benny Bax nog niet ontmoet.


Ik maakte een buffet met zoete en hartige dingen:
croissants, pistolets, suikerbrood, rozijnenbrood, chocoladebrood, sinaasappelsap, pannenkoekjes, ontbijtgranen, drinkyoghurt, aardbeien, druiven, choco en confituur, een vlees- en een kaasplankje, mozarella met tomaatjes en basilicum, eiersla met appel en curry, platte kaas met radijsjes, een quiche met spinazie en feta, zalm met sjalotjes, een pastaslaatje en aspergesoep. En niet te vergeten: onze vers geraapte paaseitjesbuit!

Die eiersla met appel en curry, dat moet je zeker eens proberen, heel lekker en fris. Ik deed dat na van een collega en had niet echt een recept, maar ik deed op goed gevoel wat fijngesneden appeltjes en curry bij de eiersla en ze viel heel erg in de smaak.

We aten ons bol en deden dan een wandeling, het zonnetje was er intussen doorgekomen. Na het wandelen namen we al het eten terug uit de frigo en aten we ons opnieuw bol. Zodoende zaten we om zeven uur 's avonds nog te brunchen. Handig, je moet maar één keer koken en uw gasten zijn een ganse dag content! 

Of dat boterhamworst is in de vorm van konijnen? Jazeker! 
Ze hebben duidelijk tijd teveel daar bij Albert Heijn.


You Might Also Like

8 comments

 1. Euh... ik vind dat de zussen allebei hun huiswerk flink hebben gemaakt! Alles en iedereen ziet er op z'n paasbest uit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb genoten van jouw blogpost! De konijnenworst haalde mijn moeder ook in huis, helaas pindakaas vergat ik haar ervan op de hoogte te brengen dat zoonlief vegetariër geworden is. Gelukkig had ze ook pannenkoeken in paashaasvorm :-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha! Ik ben zelf ook vegetariër en had het toch ook efkes moeilijk om te weerstaan aan konijnvormige worst ;-)

   Verwijderen
 3. Ik lig in een deuk :) maar oh wat een geweldige dag moet dat geweest zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai, dat ziet er allemaal zo leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. gek, ik dacht dat ik je al volgde, maar blijkbaar niet! bij deze dus wel! zulke leuke dingen kom ik hier weer tegen! ik verwijs op m'n eigen blog net nog effe naar jou trouwens :-) (moet nog wel publiceren :-) http://lilliepawillie.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. geweldig he, ik ga ooit deze setting pikken van u, welke kleedje heeft Janne aan, zo mooi en die tas is dat het Antasje met konijnenoren aan, dat wil ik ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nu dacht ik efkes echt bij de laatste foto dat ge zelf die konijnen uit de boterhamworst had gesneden. Gelukkig gekocht, want zo te zien had ge al genoeg (werk) om u mee te amuseren :-).
  Zag er een fantastisch feest uit!

  BeantwoordenVerwijderen