DIY lightbox symbolen


Tegenwoordig ben je geen hipster meer als er een cactus op je t-shirt staat, een pannenkoekenplant op je kast of een chai latte op je aanrecht. Je bent niet persΓ© meer hip omdat je je eigen bier brouwt, een moestuin van exact een vierkante meter weet te onderhouden of je je haar kan invlechten op zes verschillende manieren. Nee, echte hipsters hebben de ananassenprints reeds afgezworen en weten dat ook baarden niet lang meer modieus zullen zijn. En ze drinken al zeker geen gin tonics meer!

Gelukkig ben ik geen echte hipster, en mag ik dus gewoon schaamteloos meedoen met het gros van de instagrammende populatie. Daarom liet ik mij vorig jaar verleiden tot de aankoop van de populaire lightbox van A Little Lovely Company.

En hip of niet meer hip, het blijkt een geweldig tof ding te zijn, die lightbox! Wij zetten er vooral heel belangrijke levenskwesties op, zoals 'joepie, vandaag frietjesdag', maar je kan er natuurlijk ook banalere zaken opzetten, zoals zwangerschapsaankondigingen of trouwaanzoeken, om zo maar iets te zeggen.

Om het beste uit mijn lightbox te halen maakte ik zelf wat extra symbolen bij. Heel simpel, je zet gewoon de gewenste symbolen op een blad en print ze op transparantpapier. Kijk wel even na of het papier geschikt is voor jouw type printer en zet de printinstellingen juist, je wilt namelijk geen gesmolten plastiek in je printer. Allez, ik toch niet, maar ik ben dan ook geen hipster natuurlijk. Ik ga voor het gemak gewoon naar de kopiezaak om de hoek en vraag 'printen op een transparantje graag'. Foert DIY!
Ik merkte wel dat de volle zwarte vlakken soms een beetje fletser lijken dan de oorspronkelijke lightbox symbolen. Ik printte het vel daarom twee keer af en steek bij de donkerdere symbolen gewoon twee plaatjes achter elkaar, zo zijn ze even donker.


Wil jij ook wel eens de hippe snuiter uithangen met je lightbox? Fabriceer dan ook je eigen symbolenset, of nog beter: maak het jezelf gemakkelijk en print gewoon mijn symbolenset af. Ik zeg het: foert is de nieuwe hip!

(klik hier om te downloaden, gij hipster!)


You Might Also Like

19 comments

 1. Dit is werkelijk fantastisch, allez, toch voor mij als even niet-hipster zijnde persoon als jij :-) ben ik alleszins heel blij mee, daar zou ik zelf niet eens zijn opgekomen denk ik! Ge zijt dus toch wel een beetje een hipster ;-) bedankt!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal iets hips moeten antwoorden nu hΓ©? Yolo!

   Verwijderen
 2. Mega tof! Deze niet-hipster gaat ze ook gebruiken denkt ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mega tof! Deze niet-hipster gaat ze ook gebruiken denkt ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is helemaal mijn ding, vooral de niet-DIY-niet-hipster manier ;) echt super leuke tip!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. πŸ˜€ groot gelijk. Heel mooi! Ik ben zelfs zo on-hip dat ik nog geen lightbox heb πŸ˜‰

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe zot zalig is dat?! Waar kocht jij je transparant papier? :)

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vroeg gewoon in de kopiezaak om te printen op een transparantje (slide). Dat kostte me, inclusief printen, 25 cent per blad! :)

   Verwijderen
 7. Wauw, echt een heel dikke dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Knap! Zelf ben ik niet zo handig, maar ik ga het wel delen... Chrisje (wereldgenieter.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit is echt DEMAX! Nu wil ik ook wel zo een lightbox ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Interessant! Ideaal voor als vriendlief mijn zelfgemaakte lightbox klaar heef

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Superleuk! Je hebt inmiddels niet meer symbolen gefreubeld ��

  BeantwoordenVerwijderen
 13. schoon he ze hebben die in Hasselt bij Paplou maar nu zag ik ze gisteren toch wel in de Hema ook, en n pak goedkoper wel, maar wil ik liever eentje van Paplou :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk, die extra symbolen, thx om die te delen,
  groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dankjewel voor het delen van de symbooltjes! Ik drukte ze af op papier om te gebruiken op een houten letterbord :-) http://hildeathome.blogspot.be/2017/01/diy-letterbord.html

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hai, ik ben erg nieuwsgierig wel plastic sheet jij genbtuikt voor de teksten. ik ben al een tijdje op zoek voor de inkjet printer

  gr Elise
  elisemobiel@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen