Trot begot


Nadat we hier de voorbije maand aan een decadent tempo kerst, nieuwjaar en vijf verjaardagen gevierd hebben zijn we eventjes verzadigd qua hapjesverbruik. Tijd dus voor echt eten! Van dat eten dat zich niet in glaasjes laat vangen of op brochettestokjes laat steken. Eten zoals mémés dat maken.

Wij wagen ons hier dan al graag eens aan een gerechtje dat misschien een béétje afzichtelijk maar vooral overheerlijk is. We noemen het 'boontjes en melksaus', maar feitelijk hadden we ook voor een creatievere benaming kunnen kiezen, iets als 'trot begot' zou zeker niet misstaan bij dit gerecht. Er komen overigens wel degelijk boontjes en melksaus aan te pas, dus echt gelogen is de naam nu ook weer niet.

Zet patatjes op en gaar uw bonen, die je dan later aanstooft met een ajuintje. Dat mogen gerust ook veel ajuintjes zijn, dat hangt een beetje af van de darmflora van uw gezin. Kook eitjes, ik heb ze graag nog een beetje lopend, maar daar doe je eigenlijk ook weer volledig uw goesting mee. Moeilijk zijn we hier niet!

Melksaus is ook al poepsimpel, gewoon een goeie klomp boter laten bruinen en er dan melk bij gieten, wat peper en zout en nootmuskaat. Echt saus kan je dat niet noemen, meer warme melk met vanalles in, dus die naam is dan misschien wel wat gelogen, maar doe liever verder want de borden moeten nog gedresseerd worden. Dat gaat als volgt: schep patatten op, plet, doe er bonen op, plet, zwier er een eitje op, plet, overgiet met melksaus, plet. Het eitje kan je overigens best wel pellen voor het pletten. En ziedaar, tis klaar!

Waag het niet om het pletten over te slaan, je zou de eerste niet zijn die zegt 'allez jong, dat is nu toch echt geen zicht' en daardoor de helft van de pret mist. Want zoals wij als kind tegen zulke wijsneuzen opperden: in uw buik zit toch alles dooreen! Smakelijk!


Vergeet uw boodschappenlijstje niet!
You Might Also Like

5 comments

  1. Mmm... enkel en alleen op die manier lustte ik als kind boontjes. Zocht al lang achter dat recept (als je dat al een recept kunt noemen ;-) ) Ga het hier eens proberen, denk wel dat ik ermee zal scoren!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Boodschappenlijstje for the win! Ik weet al wat we morgen gaan eten ... Trot begot!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij eten het altijd zonder boontjes en noemen het 'Patat met ei en melksaus'. Echt lekker!

    BeantwoordenVerwijderen