Pin it & make it!

In het begin geloofde mijn wederhelft er nog in. Toen ik nog maar zes pinterestmappen had en ik nog zuinig en doordacht foto's pinde van lekker uitziende recepten en haalbare diy's. Toen zei hij 'mmm ja, dat ziet er goed uit!' wanneer ik een quinoaslaatje of gojibessenmuffin postte. Een tijdje later veranderde dat in 'dat ziet er goed uit, maar wanneer ga je er nu eindelijk eens iets van maken?'. Nog later stuurde hij me virtuele kaartjes zoals dit en deze. Ondertussen, vele jaren en pins later, heeft hij eindelijk het concept van pinterest begrepen: smachtend toekijken hoe anderen doen waar je zelf de tijd, het geld, het lijf, het huisdier of het geduld niet voor hebt. En ook de handige man niet.

Hoewel mijn veelvuldig gepin zeker zijn nut heeft bewezen bij het inrichten van ons huis en ik intussen cadeau's kan verpakken op minstens twintig verschillende manieren, zijn er nog veel te veel pins die ik graag zou maken maar waar ik jammer genoeg niet toe kom.

Gelukkig komt daar vanaf nu verandering in! Liesellove begon ermee, met het ambitieuze plan 'Pin it & make it', en ik doe vrolijk mee. Dat betekent dus iedere week een pin kiezen en maken. Ambitieus, ik zei het al. Maar gelukkig zijn mijn pinterestmappen zeer gevarieerd en kan ik er mij snel vanaf maken als ik eens een weekje niet veel goesting heb. Nog niet begonnen en nu al excuses aan het zoeken, dat belooft!

Nochtans ben ik al perfect op schema dit jaar, want hoewel het compleet toevallig was maakte ik in week 1 al pinterest uitnodigingen, in week 2 een pinterest taart, in week 3 pinterest bloempotten, in week 4 een pinterest kleurboek en in week 5 een pinterest pennenzak.

Deze week ga ik voor een snel ideetje uit mijn pinterestmap 'zelfmaak': magneetjes van scrabbleletters. Magneettape kopen is al de helft van het werk. De andere helft bestaat er uit om die tape op scrabbleletters te plakken. Hooggetalenteerd moet je daarvoor dus niet zijn.

Ik merkte wel dat de magneettape uit de Hema niet van de strafste soort is en je dus beter een aantal laagjes tape op elkaar hangt. Ik kocht de scrabblelettertjes op een rommelmarkt, altijd tof om in huis te hebben, je kan ze ook op cadeautjes kleven of er uw feesttafel mee versieren.


Volgende week beloof ik u dat ik mij er wat minder rap vanaf zal maken.
Tenzij ik tegen dan een goed excuus heb bedacht natuurlijk!
You Might Also Like

10 comments

 1. Ik ontdekte je blog enkele weken terug.. En i love it! De stijl waarop je schrijft, het gerne post is helemaal mijn ding, je foto's zien er zo knap uit .. Kortom, je hebt er een fanatiek volger bij!

  En dan, dat Pin it & Make it project, zalig hé? Ik zette vandaag ook mijn blogpost online hierover. Ik vind het zó leuk om bij iedereen te gaan neuzen wat zij gemaakt hebben én om nog meer ideeën op te doen! Die scrabble-magneten staan hier ook nog op het to-do lijstje, alleen de letters ontbreken me nog.. Tegenwoordig wordt daar zoveel geld voor gevraagd! Ik hoop er ooit ook eens op de kop te kunnen tikken!

  Op naar de volgende! Ik kijk er al naar uit :)

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Amai, dankje voor de complimentjes :-)
   Ik ga eens op jouw blog rondneuzen ook straks!

   Verwijderen
 2. Zalig, je zit gewoon voor op schema, hoe sjiek is dat? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn om te lezen, je Pinterest-ervaringen. Vooral de beleving ervan van de man :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha heerlijk om te lezen! En zoooo herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waw! Net je blogje ontdekt via pin it & make it en heb al je berichtjes al doorgelezen. Ik ben al fan van het eerste uur en volg voortaan slaafs ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. I'm in! Ik pin & maak ook mee :)
  Tof zeg, met die magneettape. Ik wil ook nog grote magneetborden voor de kunstwerken die hier aan de lopende band gemaakt worden, dus ik heb een voorraad magneten nodig. Je brengt me op ideeën :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wil die ook al lang maken maar vond vreemd genoeg nog nooit scrabble-dozen op de rommelmarkt... the search continues, want deze is echt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk blog heb je en super geschreven!
  Fijn weekend!
  Groetjes,
  Liza

  BeantwoordenVerwijderen