Op reis


Een flodderige driekwart joggingbroek, een veel te lange t-shirt en een gilet met een kleurenpalet dat er compleet bij vloekt. Het is niet de tenue die ik gewend ben om te dragen, zelfs niet naar het winkeltje om de hoek. Toch was dat de outfit die ik droeg toen we vorig jaar midden in de nacht op reis vertrokken. Eronder een paar laarzen die net niet tot de driekwartbroek reikten, waardoor er een stuk bloot been kwam piepen. Jani zou er niet mee kunnen lachen. Maar dat kon de pret niet bederven, de valiezen werden in de auto gepropt en weg waren we! Het werd de mooiste reis die we ooit deden. We namen honderden foto's, gelijk echte toeristen, en stuurden kaartjes naar al wie we kenden. We stoeften dat het geen naam had! En toen het tijd was om naar huis te gaan namen we het allerschoonste souvenir mee. En anekdotes, dat ook, we vertelden ons reisverhaal wel dertig keer opnieuw de weken die erop volgden. Dat het zo'n schone reis was geweest. Dat het in 't echt zelfs nog schoner was dan in de boekskes. Dat we daar niet al te lekker gegeten hadden, dat ook. Maar dat dat niet gaf, omdat er zo veel te zien en te beleven viel. Dat je daar toch ook echt eens zou moeten gaan. En dan nog wel zo dicht bij huis, geen files of tolwegen of nikske! Onze reisbestemming was echt de beste bestemming geweest die we ooit konden kiezen: mama en papa worden.

Een jaar later is ons kleine souveniertje een guitig snolletje geworden, een vrolijk taterend sloebertje met enkele pluizige sprietjes haar die eindelijk beginnen te groeien. Gelukkige verjaardag lieve Lucie, en dank je voor deze prachtige reis!

You Might Also Like

4 comments

 1. Wauw! Ik was heel de tijd aan het denken, leuk, daar wil ik ook wel op vakantie, misschien vind ik dé tip voor onze vakantie deze zomer :-)
  Gelukkige verjaardag Lucie!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, ik had direct door dat de reis naar 't ziekenhuis was! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Didn't see that one comming! Hiep, hiep hoera voor Lucie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi, geweldig geschreven! En gelukkige verjaardag aan Lucie!

  BeantwoordenVerwijderen