Gelukkig 2016!


Enkele jaren geleden verkondigde ik dat ik nooit kerstkaarten zou maken met een baby op. Zelfs niet als het om mijn eigen baby ging en zelfs niet als dat de allerschattigste baby op de wereld zou zijn. Allez seg, waarom hebben al die ouders plots het idee dat iedereen hun baby wil zien met een kerstmuts op, zo zei ik tegen al wie het horen wou. En dat ik nog eerder een opgevulde kalkoen op mijn kerstkaart zou zetten, dat ook.

Een paar jaar en een hoop hormonen later zat ik op zaterdagochtend voor de enige muur in ons huis waar een behangske tegen kleeft, met mijn fototoestel in de aanslag. Voor mij zat geen opgevulde kalkoen, maar een baby die voor de gelegenheid een gouden rendierdiadeem op haar pluizige hoofdje gezet kreeg. Maar zie, hoe schattig! Daar zullen de mensen nogal blij mee zijn! Welja, de mannen misschien niet, en de pubers misschien ook niet, maar de vrouwen, die gaan klappen in hun handen van contentement. En hun hormonen ook!

Helaas dacht Lucie daar anders over en wou ze dat blinkende ding zo snel mogelijk van haar hoofd krijgen. Zo geschiedde dat ik vijf minuten later alweer beneden stond met een huilende baby en zonder kerstkaart. Ik keek nog even na of er toch geen bruikbare foto tussen zat – huilende baby's kunnen ook schoon zijn – maar vond haar er zo zielig opstaan dat ik het idee van een fotoshoot definitief opbergde. Wie wil er nu ook een foto van een baby met rendieroren op? Zo passé!


Toen zag ik een leuk ideetje op internet en ik besloot dat schaamteloos te pikken. Ik zette de tafel vol bakattributen, strooide er wat bloem op en rolde een pakje bladerdeeg open waar ik enkele vormpjes uitstak. Toen was Lucie aan de beurt. Ze vond het geweldig plezant. Omdat ik voortdurend moest ingrijpen om stukken bladerdeeg uit haar mond te vissen was een schone foto trekken ook hier geen sinecure, maar er zat wel wat bruikbaars tussen. Lucie droeg overigens het kleedje dat ook op haar geboortekaartje stond een jaar geleden, als dat geen schone symboliek is!


Iedereen een gelukkig vers jaar gewenst! Zo eentje met veel liefde, veel gezelligheid en weinig miserie (nu ik toch kerstkaarten maak met baby's op mag ik melige nieuwjaarswensen verkondigen ook). Bak er iets moois van!

You Might Also Like

4 comments

  1. Het is wel een heel mooi kaartje geworden, toffer dan een met rendieroren. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien moet ik deze dit jaar ook eens schaamteloos pikken. ‘t Is ondertussen al twee jaar geleden, de mensen gaan dat niet meer weten, hé. Hoeveel bedraagt jouw zwijggeldprijs?

    BeantwoordenVerwijderen