't Is altijd fijn, op de trein!

Op de trein heb je uw gezelschap niet altijd voor het kiezen. In mijn geval zijn dat drie dames die graag klagen over hun job, de treinen die vertraging hebben en de goulash van Sos Piet. Toen dat laatste onderwerp afgerond was ("Een ganse nacht op de wc jong. Zou dat door die paprika's komen?"), vertelde ik over mijn plannen.

"Een watte?"
"Een blog."
"Hoe bedoelt ge, een blog?"
"Awelja, op internet, waar ik dan op kan schrijven."
"Over wat gaat ge dan schrijven?"
"Dat weet ik nog niet precies, een beetje over vanalles denk ik? Dat zien we dan wel."
"Jamaar, ge moet toch iets te zeggen hebben? Over wat gaat ge dan iets zeggen?"
"Welja, over vanalles wat. Een beetje over Lucie, wat ideetjes om te knutselen, om te naaien, om uw huis in te richten. Leuke uitstapjes, reizen. Goeie recepten. Inspiratie om feestjes te organiseren. Ik weet het nog niet zo goed, dat zal zichzelf wel uitwijzen, denk ik."
"Dus ge weet het eigenlijk zelf niet?"
"Nog niet zo concreet, nee."
"En waarom moet ge dat dan hebben, een blog? Als ge toch niks te zeggen hebt?"
"Gewoon... omdat mij dat wel plezant lijkt, denk ik."
"En wie gaat dan dan lezen?"
"Dat weet ik niet."
"Dus ge wilt een blog om niks te zeggen die niemand gaat lezen en ge weet eigenlijk ook niet waarom? Allez. Dan moet ge dat doen hé."
(stilte)
"Nee, ik zeg het, die goulash, ik zou hem niet meer opnieuw maken. Het zijn die paprikas jong!"

En of ik er zin in heb. Welkom!


Ook te volgen op Bloglovin!

You Might Also Like

12 comments

 1. Voila sie, ik heb u gevonden ;-) en ik ben al mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gedaan Ruth :) ! Ik heb je eerste blog toch met een lach op mijn gezicht gelezen ;) !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Awel ik vind dat tof geschreven! Ik krijg al bijna zelf terug zin :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Awel ik vind dat tof geschreven! Ik krijg al bijna zelf terug zin :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Smaakt naar meer! Niet de goulash, maar de blog ;) Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Succes met je blog... lijkt al veelbelovend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha! Ik ben nu al fan!
  Woopwoop, +1 volger.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Whahaha schrijven kun je als de beste! Houd dat zeker in het oog.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ja, leg dat maar eens uit ... bloggen ?? Euh ... en waarom ? Wil jij beroemd worden ? Euh ... In de boekskes komen ? Euh nee ... Ga je van beroep veranderen ? Euh ... Veel succes ! Ps: dat neurotisch trekje met oneven getallen heb ik met huisnummers ... die moeten bij mij even zijn, maar helaas heb je daar niet veel in te zeggen en wonen we nu op 47A. Met een trucje kom ik toch tot 2 (4 en 7 is 11 en 1 en 1 is 2, oef :-D )

  BeantwoordenVerwijderen